De ontwikkeling van filmtechnologie

Er zijn verschillende factoren achter hoe de film het daglicht zag. Allereerst was het nodig met verschillende uitvindingen die filmmaken zelfs mogelijk maakten. De eerste keer dat een film in zijn ware zin aan een publiek werd getoond, was in 1895, en de gebruikte innovatie werd de Cinematograph genoemd. De Franse broers Lumière en Auguste Marie waren verantwoordelijk voor de vertoning. De broers stonden al bekend als pioniers in de fotografie toen ze erin slaagden de eerste kleurenfoto’s te maken. De Cinematograph was een camera die werd gebruikt om te filmen, maar hij had ook andere finesses. Dezelfde camera kan ook worden gebruikt om films af te spelen. De film die de camera maakte, was een positieve film van 35 millimeter.

Actiefilms rond deze tijd waren erg kort, vaak slechts een paar seconden lang. Ze vertelden geen verhalen op dezelfde manier als vandaag, maar waren eerder een manier om te pronken met de nieuwe technologie. De filmmakers wachtten op een technologie die het makkelijker zou maken om langere films te maken. Dankzij de snelle technologische ontwikkeling was het al snel mogelijk om films te kijken die beduidend langer waren dan een paar seconden. Je kon ook een resultaat zien waarbij filmmaatschappijen de productie anders begonnen over te nemen. Ze hadden al gezien welke mogelijkheden de film had, vooral dankzij de nieuwe technologie die steeds beter werd. Het Franse Pathé was een filmmaatschappij die alle stadia van filmproductie, -distributie en -tentoonstelling beheerde. Het bedrijf verzorgde ook de productie van camera’s en technologie.

Handbediende projectoren werden gebruikt om de films af te spelen. Niet alleen de filmcamera’s en afspeeltechnologie verbeterden, er werden ook nieuwe manieren van het snijden van film geleerd. Het was ook populair om tekstvakken te gebruiken, waardoor het mogelijk werd om dialogen en verschillende berichten in de film te gebruiken. Dit maakte het mogelijk om films te maken met een meer geavanceerde verteltechniek.

Sindsdien zijn er verschillende nieuwe technieken voor het maken van films ontstaan. Tegenwoordig kun je prachtige animatiefilms en ongelooflijke speciale effecten zien. De oude films hebben echter een speciale charme die je zelden ziet in de films van vandaag.

Bereken online de kosten van een film met deze tool.

Met de online filmkostencalculator van Filmpuls stelt u eenvoudig richtwaarden voor de prijs van een video vast. Wanneer u de lengte en het genre invoert, berekent de rekenmachine de kosten voor de marge en de productietijd. Dit wordt teruggerekend vanaf de deadline voor de voltooiing van de film.

Een vergelijking met de vraag “hoeveel kost een beeldfilm?” is als volgt: Het archiveren van een film is vergelijkbaar met de reserveonderdelen van een auto. Noch qua lengte, taalvarianten, gebruik van sociale media of de opname van de beelden in andere films of video’s. Reparaties, zoals latere filmaanpassingen, zijn onmogelijk zonder een vakkundige archivering van de film.

Wat kost een beeldfilm? Een checklist voor kostenraming

Als je een globaal idee hebt van hoeveel van je film of video zal worden gedocumenteerd of opgevoerd. Je weet welke emoties en in welke mate je bij je doelgroep wilt oproepen; je bent goed op weg naar succes met een handige checklist voor een briefing. Je bent in staat om gericht en efficiënt de volgende stappen richting realisatie te benaderen.